Radioaalloilla – sivusto suomalaisten rakastamista kanavista

Kaikista ennustuksista huolimatta radionkuuntelu ei ole lakannut – päinvastoin radioviihde on elinvoimaista ja voi hyvin. Suomalaiset kuuntelevat radiosta musiikkia, keskusteluohjelmia sekä uutisia. Useimmin radio pauhaa autossa työ- tai muulla matkalla, mutta kanavat soivat hiljaa myös työtilojen taustalla. Radio tavoittaakin Kansallisen radiotutkimuksen mukaan päivittäin 3,4 miljoonaa suomalaista. Toisin sanoen noin puolet suomalaisista kuulijoista on ainakin osan päivästä radion ääressä.

Radionkuuntelun vaikutus arkeen

Radiolla on pitkä prime time. Useat kuuntelijat avaavat taajuudet heti herättyään ja aamushow’t, kuten Aamulypsy, Aamupojat ja Aamuklubi, aloittavatkin työpäivänsä jo ennen aamukuutta. Ohjelmat yhdistelevät sopivasti uutisia, kevyttä jutustelua, kutsuvieraiden haastatteluja ja pirteää musiikkia. Arjen kuunnelluin hetki on tavallisesti kello yhdeksän, jolloin vastaanottimien ääreen kokoontuu yli miljoona käyttäjää.

Puolipäivän aikaan musiikki saa enemmän sijaa, kunnes iltapäiväohjelmat aloittavat vuoronsa. Yhteensä päivästä kuluu lähes kolme tuntia radion kuunteluun. Luvut osoittavat, että vaikka muitakin musiikkisovelluksia on, radio pitää edelleen pintansa. Voit lukea lisää suomalaisten suosikkikanavista ja muista radioaiheista uutisista sivustoltamme.

Radiosta tietoa ja hyvää tuulta

Kuten tulet artikkeleitamme lukiessasi huomaamaan, radioita kuunnellaan monista syistä. Yksi näistä on tiedonsaanti – erityisesti liikenneonnettomuuksista ja -tukoksista ilmoittavat radiouutiset ovat tien päällä olevalle kuuntelijalle arvokkaita. Asuinalueesta riippuen merisää voi määrittää päivän kulun.

Keskustelu- ja asiaohjelmista saadaan uusia näkökulmia, ja artistien ja muiden merkkihenkilöiden haastatteluista saadaan näppärää nippelitietoa. Radiota voidaan kuunnella myös netin välityksellä ja monelle ulkosuomalaiselle se onkin kaivattu yhteys kotimaahan. Myös radiossa soitettu musiikki on tärkeä positiivisuuden lähde. Kanavilta voi kuulla uusimmista hiteistä tai muistella tiettyä aikakautta. Radio palauttaa sinut hetkessä kultaiselle 80- tai 90-luvulle tai muuhun aikaan, jolloin diskojytä sai sukat pyörimään jaloissa.

Käännä nupit kaakkoon – valitse radio

Radion avaaminen ei siis ole hullumpi idea, vaikka sieltä kuuluvat satunnaiset mainokset voivatkin toisinaan kiristää hermoja. Kolikolla on toinenkin puoli, ja saatat kuulla hyvästä tarjouksesta, tai mieluisasta tapahtumasta nimenomaan radiosta.

Sivustoltamme voit lukea suosituimmista radio-ohjelmista, jännittävistä uutuuksista ja muista radion kuuntelua koskevista ilmiöistä. Pysy siis kuulolla, ja valitse Infoverstas tiedonlähteeksesi.

a#pull