Kuumimmat radiohitit

Radiomusiikki sävyttää monen suomalaisen päivää. Se herättää, auttaa keskittymään arjen askareissa, pitää seuraa ajomatkoilla ja nostaa illan juhlatunnelmaa. Musiikki myös ylläpitää hyvinvointia tehokkaasti ja kokonaisvaltaisesti. Radiokanavan valinnalla ei ole niin väliä, jokainen kotimainen radiolaitos tarjoaa laajan ja laadukkaan kattauksen sekä suomalaisia että ulkomaalaisia hittejä.

Olemme koonneet yhteen muutamia suomalaisten eniten kuuntelemia radiokappaleita. Viikoittainen Top20-lista on Radio Novan kokoama, mikä ilmentää hyvin koko kansan musiikkimakua. Taajuutta seuraa yli miljoona kansalaista viikossa. Lisäksi kuuntelijakunta on jakautunut varsin tasaisesti miesten ja naisten välille. 2010-luvulla kuunneltiin räppiä, iskelmää ja poppia, ja 2020-luvulle tultaessa tutut sävelet soivat kanavalla edelleen.

1. Morsian – Lauri Tähkä

2. Pyydä multa anteeksi kunnolla – Antti Tuisku

3. Oota mua – Elastinen & Johanna Kurkela

4. Että mitähän vittua – Sanni

5. Tähdet – Chisu

6. Hymn for the weekend – Coldplay

7. One dance – Drake

8. Wolf – Tungevaar & Raaban

9. Sex – Cheat codes

10. Leijonakuningas – Ellinoora

11. Faded – Alan Walker

12. Love yourself – Justin Bieber

13. Can’t stop this feeling – Justin Timberlake

14. No money – Galantis

15. Tytöt ei soita kitaraa – Vesala

16. Jotain niin oikeaa – Juha Tapio

17. Work from home – Fifth Harmony

18. Supersankari – Laura Närhi

19. Minne tuulet vie – Yö

20. This what you came for – Calvin Harris & Rihanna

Selvää on, että suomalaiset kuulijat pitävät nopeista tanssirytmeistä. Moni listan kappale saa hyvälle mielelle ja laittaa menojalan vipattamaan. Osassa on enemmänkin sanomaa. Elastisen ja Johanna Kurkelan duetto ”Oota mua” on repivää kuunneltavaa päihteiden vaikutuksesta ihmissuhteisiin. Itsensä voittamisesta ja tavoitteiden saavuttamisesta kertova ”Leijonakuningas” puolestaan on suoranainen voimabiisi, joka käy moneen tilanteeseen.

Uusimmat radiokappaleet

Radion tehtävänä on myös saattaa uusia kappaleita suuren yleisön tietoisuuteen. Radiolla voi olla musiikkipalveluitakin suurempi vaikutus siinä, mikä kappale nousee ylitse muiden. Esimerkiksi kesähitit muodostuvat kunakin vuonna nimenomaan radiossa soitetuista kappaleista.

Dua Lipa, The Weeknd, Behm ja Toivon Kärki ovat tämän hetken polttavampia artisteja, mutta myös vanhojen tuttujen hitit ovat nousseet listasijoille korkealle. Juha Tapion ”Kun vielä ehtii” ja Elastisen ja Jenni Vartiaisen ”Epäröimättä hetkeekään” viihdyttävät radiokuuntelijoita monilla eri taajuuksilla. Lauri Tähkä tähdittää Radio Suomipopin ja Iskelmän biisilistoja, Nean ”Some say” on Kissin suosituimpia kappaleita ja Loop luottaa Billie Eilishin ”Everything i wanted” -kappaleen tehoon.

Kuuminta kesähittiä ei ole vielä valittu, mutta kenties me kaikki voimme yhtyä Einon ja Aapelin ”Älä tule paha kesä” -biisin sanoihin ja toivoa erinomaisia kesäkelejä. Seuraa radio- ja musiikkiuutisiamme ja päätä itse, mikä on mielestäsi vuoden paras radiokappale.

a#pull